What I learned from volunteering (during a pandemic) – Part 2

As we couldn’t meet in person, my role changed a bit: most of the time I was trying to assist with online learning.  Soon I became something like an interpreter between the family and the children’s school.

 

In the new school year the girls could go to school again, and I started to study with them via skype, which worked really well by that time. Then in March the schools closed again, and this time it was much more difficult to help them with distant learning as – being in the last year of high school – I had to study a lot for my final exams. Even so, I tried to help them as much as could.

 

The time that I spent with this family was an inspiring experience for me. They come from a cultural background so different than mine. There were some challenges at the beginning, of course, but their good heart and kindness got us through the initial difficulties.

 

Hungarian version

Önkéntesség egy világjárvány alatt – 2. rész

 

Mivel a személyes találkozókat fel kellett függesztenünk,  az online oktatás során felmerülő problémákban igyekeztem segédkezni. Így történt az, hogy az online térben egyfajta tolmáccsá váltam a család és a tanárok között.

 

Az új tanéveben újra indultak a korrepetálások skype-on, ami szintén jól működött idén márciusig, amikor is a lányok ismét teljes online oktatásba kerültek. Ugyanis ebben az évben már nekem is rengeteget kell tanulnom főként érettségire, illetve nyelvvizsgára. Emiatt sajnos már nem fért bele az a plusz munka az időbeosztásomba, hogy minden nap átnézzem a feladatokat, amiket a lánykák kaptak, és letolmácsoljam nekik egészen pontosan, hogy mi lesz a dolguk. Ettől függetlenül alkalmanként ugyanúgy igyekszem a segítségükre lenni, ahogyan előtte voltam.

 

Eddigi önkéntes munkám során rengeteg érdekes tapasztalatot gyűjtöttem a teljesen más kulturális háttérrel rendelkező családról. Először is rendkívül jószívűek, a rengeteg szeretet és hála egyszerűen csak árad belőlük. Azonban sokkal szétszórtabbak, mint ahogyan azt az ember elvárná. Például az első évben a gyerekek nagyon sokat hiányoztak az iskolából, ugyanis a tanulást sokkal kevésbe tartották fontosnak, mint ahogyan azt itt szokás. Később azonban sok-sok munkával ők is belerázódtak az itthoni életritmusba.